Un corriment de terres ha sorprès els veïns de la localitat de Gjerdrum, una ciutat a nord d'Oslo, aquest dimecres a la matinada i ha provocat ferides a almenys deu persones, mentre que una desena més han desaparegut, segons les autoritats de Noruega.

El fenomen, que ha tingut lloc cap a les 4 de la matinada, ha afectat unes 21 hectàrees de terreny i ha obligat a evacuar prop de 700 persones de casa seva en una localitat, la de Gjerdrum, de 5.000 habitants.

Bona part dels veïns dormien en el moment dels fets i han esta ells mateixos els qui han alertat els serveis d'emergència tot explicant-los que les cases senceres se'ls movien. "Diverses cases han estar arrasades pel corriment de terres. Els serveis d'emergència, amb l'ajuda de la defensa civil noruega i de l'exèrcit, estan duent a terme l'evacuació dels afectats", ha piulat la policia. Al migdia, encara hi havia moviments de terra.

El número de desapareguts s'ha anat reduint dels 21 inicials fins la desena, que eren les persones que faltaven localitzar entrada la tarda. "No sabem si es troben a la zona afectada, si se n'han anat de vacances o si no poden contactar amb la policia", ha informat les autoritats en un comunicat.

10 ferits, un de gravetat

Entre les deu persones que han patit ferides, n'hi ha una que té un pronòstic greu i que ha estat traslladada a Oslo.

"Ens ha fet mal veure com la força de la natura ha arrasat Gjerdrum. Els meus pensaments estan amb totes les persones que s'han vist afectades pel corriment de terres", ha dit a les xarxes socials la primera ministra Erna Solberg.