Una jutgessa de Barcelona ha autoritzat el desallotjament dels immigrants acampats a la Rambla del Gorg de Badalona procedents de la nau incendiada a la mateixa zona el 9 de desembre. L'Ajuntament de Badalona havia demanat l'autorització cautelaríssima, sense que l'altra part hagi pogut al·legar res, i la magistrada ho ha acceptat tenint en compte els informes policials que adverteixen d'incidents i de la negativa dels acampats de ser reallotjats pels serveis socials.

El 18 de desembre es va aprovar un decret municipal de desallotjament, i el 24 de desembre es va publicar la resolució. L'advocat de l'ajuntament va demanar aquest dimarts al jutjat que validés la resolució de forma cautelaríssima, cosa que la jutgessa el jutjat contenciós-administratiu número 6 de Barcelona ha fet aquest dijous.

La magistrada admet que hi ha "circumstàncies d'especial urgència", i més tenint en compte els informes de la Guàrdia Urbana de Badalona que indiquen que hi ha hagut "actituds incíviques" per part d'alguns acampats, "atencions sanitàries per pèrdua de consciència o insuficiència respiratòria", manifestacions espontànies i intents de mediació municipal "fallits". Així, la Urbana va haver d'actuar el 19 i el 21 de desembre en baralles entre acampats i per l'encesa de fogueres, i el 22 en una altra baralla amb dos lesionats, un d'ells detingut.

La jutgessa també té en compte que els serveis socials han ofert als acampats habitatge alternatiu, aliments, roba, assessorament jurídic, seguiment social, suport a les denúncies per obtenir duplicats de la documentació perduda a l'incendi, obtenció de targetes sanitàries i seguiment mèdic. Però els acampats es neguen a traslladar-se al recinte habilitat pels serveis socials a la mateixa zona, ja que en recelen i argumenten que es volen traslladar en grup a un lloc on puguin cuinar i estar tranquils. Només set dels acampats han acceptat la solució residencial oferta pel consistori.