La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) va alertar aquesta setmana que hi haurà «més de 500 festes il·legals» per Cap d'Any a Catalunya per la manca d'oferta regulada per culpa de les restriccions al sector.

En un comunicat, la patronal de l'oci nocturn va dir que molta gent participarà en celebracions il·legals o festes particulars «sense cap seguretat i fins altes hores de la matinada», i va afirmar que té constància de convocatòries a través de xarxes socials amb la previsió de més d'un centenar d'assistents. De fet, FECASARM ha habilitat una bústia per denunciar aquest tipus de convocatòries secretes i avisa al Govern que si no permet una celebració «ordenada, segura i controlada» la situació es descontrolarà.

«Estem molt preocupats per les conseqüències de la inexistència total d'oferta d'activitats de restauració i oci nocturn que normalment gestionarien grans multituds de persones de forma controlada i ordenada en aquesta data», va afirmar FECASARM, que recorda que «totes les hores de celebració en espais adequats són hores de menys de celebració en espais no adequats».

L'associació exigeix «diàleg» al Govern i que «s'anticipi a la gravetat de la situació» permetent la seva obertura en format restauració amb un horari fins a la 1.30 h, el màxim permès per l'executiu espanyol.