Un home de 38 anys ha estat detingut acusat de robar una retroexcavadora a Legutiano (Àlaba), conduir 21 quilòmetres fins a la planta de Mercedes a Vitòria i carregar contra mig centenar de furgonetes noves estacionades a l'aparcament d'aquesta empresa, causant danys als vehicles.

Segons ha informat el Departament de Seguretat, minuts abans de la 1 d'aquesta matinada un vigilant de l'empresa d'automoció ha alertat l'Ertzaintza que un home havia entrat a l'aparcament amb una retroexcavadora i estava destrossant diverses furgonetes.

Diverses patrulles es van presentar al lloc dels fets i van detenir el conductor acusat d'un delicte de danys. Els agents van comprovar que a més dels desperfectes causats als vehicles, la porta corredissa d'accés a la planta havia estat arrencada.

També van poder confirmar que la retroexcavadora havia estat robada a una empresa a Legutiano i que l'arrestat havia recorregut amb ella 21 quilòmetres causant danys a la via pública. A més, en aquesta altra empresa havia provocat desperfectes en dues pales més, en un turisme i a les barreres i porta d'accés a la mateixa, que estaven arrencades.

L'home ha estat traslladat a dependències policials a l'espera de ser posat a disposició judicial.