L'empresa alemanya BioNTech, que va desenvolupar la primera vacuna contra el coronavirus juntament amb el consorci nord-americà Pfizer, augmentarà la producció per cobrir les necessitats dels països de la UE, on de moment hi ha certa escassetat per aconseguir immunitzar el conjunt de la població.

En una entrevista a la revista Der Spiegel, el CEO de BioNTech va atribuir l'escassetat actual en part a la política de compres de la UE, on el procés ha estat més lent que en altres parts de món.

«El procés a Europa no va ser tan ràpid i directe com en altres països, i això es deu també al fet que la UE no va autoritzar les comandes directament sinó que els països membres també hi tenien veu. En una negociació en la qual es requereix un anunci clar això és una cosa que pot costar temps», va dir Sahin a Der Spiegel.

Això ha portat, segons Sahin, al fet que hi hagi escassetat perquè «falten altres vacunes autoritzades i nosaltres haurem d'omplir el buit amb la nostra vacuna».

L'entrevista de Sahin es produeix en moments en què Alemanya s'ha criticat per la lentitud de la campanya de vacunació que va començar el dia 27 de desembre passat.