La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona ha detectat un brot de coronavirus amb 29 positius entre els residents i cinc entre el personal del centre. El brot afecta gairebé el 33% dels usuaris de la residència, ja que té uns 90 residents.

A més, la fundació va informar aquest dijous que quatre dels residents presentaven símptomes, mentre que la resta eren asimptomàtics. Des d'aleshores, el centre està aplicant totes les mesures per contenir el brot coordinadament amb els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i el Centre Sanitari. Aquest diari es va posar en contacte ahir amb la residència i, segons han assegurat, els afectats es troben en bon estat de salut i no s'ha detectat cap més resident amb símptomes.

El centre ha aplicat el pla per separar els usuaris en funció de la seva afectació, ha informat de la situació totes les famílies i a partir d'avui ha suspès les visites temporalment, una mesura que s'acompanya de la intensificació de trucades telefòniques i viodeconferències amb els usuaris.