El primer naixement del Bages d'aquest 2021, es va fer esperar fins a última hora del vespre i de fet es va estar pendent de si arribava el mateix dia o es feia esperar una mica més. Finalment, però, a les 21.53 va néixer l'Alèxia a l'hospital de Sant Joan de Déu i pesava 3,070 quilos. Els seus pares són l'Helena i Alfredo, de Santpedor i n'és la primera filla, segons van informar fonts de la fundació Althaia.

El primer nadó d'aquest 2021 a la Catalunya Central va néixer a l'Hospital Universitari d'Igualada quan passaven 16 minuts de la mitjanit d'ahir. El nen és Arnau Artero Gras i és fill del Juan Manuel i l'Iris, que són veïns de Vilanova del Camí.

Pel que fa a l'Arnau, el primer nounat d'aquest any de la Catalunya Central, ha estat un nadó prematur i va néixer per part eutòcic natural, segons van informar ahir fonts de l'Hospital d'Igualada i del CatSalut. El nadó pesava 2,390 quilos en néixer.

En un breu vídeo enregistrat a la mateixa habitació de l'hospital igualadí, els pares de l'Arnau presentaven el seu fill i explicaven que «ens ha costat molt arribar fins aquí», però asseguraven també que estaven «molt contents» després d'haver tingut l'Arnau, un «nen molt desitjat que ens estimarem molt», afirmaven en el mateix enregistrament.

El segon naixement de la Catalunya Central va tenir lloc a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell. Es tracta d'una nena, Alejandra González Simó, que és filla de la Manuela i l'Edgar, que són veïns d'Abrera.

La nena pesava 3,565 quilos i va néixer quan passaven 59 minuts de la mitjanit, segons van explicar fonts del CatSalut. D'aquesta manera, tot i ser el segon naixement de les comarques de l'àmbit de Regió7, va ser el primer que va tenir lloc a la regió sanitària metropolitana sud, que és on pertanyen els municipis del Baix Llobregat Nord.

Yinara Carmona Jiménez és el primer nadó del 2021 a Catalunya. La Yinara pesava 3,150 quilos i va néixer a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona just passada la mitjanit. Els seus pares, l'Aleix i la Carmen, veïns de Constantí, ahir es mostraven molt contents del naixement, en un dia en què, a causa de la covid, no es va fer la tradicional visita institucional al centre.