El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, es va mostrar «molt satisfet» ahir pel comportament «generalitzat» de la ciutadania durant el Cap d'Any. «Ha estat una nit força tranquil·la», va assegurar el comissari dels Mossos David Boneta. Però tot i així, s'han registrat algunes dades negatives. El més significatiu ha estat la detenció de dotze persones per violència de gènere, el doble de les que hi va haver l'any passat, i la celebració de fins a quatre festes il·legals. N'hi ha hagut en una discoteca de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), en un hotel de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), en una casa de colònies d'Esponellà (Pla de l'Estany) i en una nau abandonada de Llinars del Vallès (Vallès Oriental).

Els dotze detinguts per violència de gènere són la nota més negativa de la nit, segons el conseller d'Interior. «És una de les manifestacions més negatives que pot tenir una societat. És una xacra a tot el món», va lamentar Sàmper. A més de les dotze detencions n'hi va haver una tretzena per abusos sexuals i amenaces.

Pel que fa a les festes il·legals, la més destacada és la de Llinars del Vallès, que continuava activa ahir al matí. La resta es van poder aturar al llarg de la nit. El telèfon d'emergències, el 112, va rebre un total de 3.044 trucades, per 2.208 incidents relacionats amb la celebració de la festa, el que representa una disminució del 20,4%. La majoria d'avisos han estat per comportaments incívics i assistències sanitàries.