Gairebé quaranta hores després del seu inici, els Mossos d'Esquadra van posar fi ahir a la macrofesta il·legal que va començar dijous a Llinars de Vallès, amb la participació d'unes 300 persones, i els organitzadors, dos dels quals van ser detinguts, preveien allargar-la fins demà.

Els dos responsables de la festa, una holandesa de 29 anys i un tarragoní de 22, estaven pendents de passar a disposició judicial acusats de desobediència i de resistència a agents de l'autoritat, i s'enfronten a una sanció administrativa de fins a 600.000 euros per incomplir la normativa anticovid.

Cinc persones més han estat imputades per la seva vinculació amb l'organització de l'esdeveniment i Mossos i Policia Local van identificar i denunciar 215 assistents a la festa, molts d'ells estrangers, que s'exposen a multes de fins a 3.000 euros per saltar-se les mesures contra la pandèmia. Del total de denunciats, un centenar són espanyols, 35 són francesos, 10 italians, 3 andorrans i la resta d'Àustria, Països Baixos i Luxemburg, segons van explicar en roda de premsa el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

La policia va decomissar els equips de música i va elevar una consulta a la Fiscalia perquè determini si els organitzadors de la festa han pogut cometre un delicte contra la salut pública. Més de 200 agents van participar en l'operatiu de desallotjament, que es va iniciar cap a les 12 del migdia, quan es va poder fer «amb garanties», segons va indicar el director general dels Mossos, Pere Ferrer .

La festa va començar dijous cap a les 9 del vespre, i veïns va alertar que en una nau abandonada s'hi estava fent una festa. Al voltant s'hi havien concentrat més de 200 vehicles.