Un adolescent de 16 anys va morir i quatre més van resultar ferits dissabte a la nit en el que podria ser una venjança a trets entre bandes en un barri conflictiu de Bordeus (sud-oest de França). «És una escalada en el que es pot qualificar de bandolerisme bastant organitzat i que s'assembla molt a les baralles entre barris amb un agreujament pel tràfic d'armes pesades i automàtiques», va afirmar l'alcalde de Bordeus, Pierre Hurmic.

Hurmic, que va dir que «s'ha superat un límit», va anunciar la creació d'una cèl·lula de crisi, així com la seva intenció que l'Ajuntament faci valer la seva presència al barri afectat per posar fi ràpidament «a aquesta dramàtica escalada de la violència organitzada».

Segons els primers elements de la investigació, els fets van passar a la zona dels Aubiers , en un tiroteig en què cinc joves van resultar ferits i traslladats a l'hospital, on un d'ells va morir i altres dos van quedar ingressats en estat greu. En el vídeo d'un aficionat penjat en el lloc d'informació de successos Actu17 es pot veure l'arribada d'un vehicle del qual surt un individu que comença a disparar. El sindicat policial Alliance va assenyalar que es va tractar d'un aparent «ajust de comptes».