El Departament de Salut vacunarà d'ara endavant tots els dies de la setmana, també festius, per augmentar així el ritme de vacunació contra el coronavirus, que és molt més lent del que es preveia, segons fonts de la conselleria.

Segons les dades facilitades ahir pel Departament de Salut, fins ahir havien rebut la vacuna de Pfizer/BioNTech un total de 7.774 persones, totes elles residents i treballadors de geriàtrics, fet que suposa el 0,1% de la població.

Catalunya ha rebut fins al moment 60.000 dosis de la vacuna contra la covid, però s'han subministrat només el 13 per cent de les unitats, un percentatge molt inferior al previst, ja que la Generalitat comptava a tenir vacunades en dues setmanes les 104.000 persones que viuen i treballen a les 1.408 residències de Catalunya.

Salut va explicar que aquests retards es deuen al fet que moltes neveres per transportar les vacunes van quedar atrapades al túnel de Calais (França) durant el tancament fronterer amb el Regne Unit, i també al fet que no tots els equips de vacunació han estat disponibles amb motiu de les festes nadalenques.

El departament de Salut, segons les mateixes fonts, ha reforçat ara els equips de vacunació, de manera que es vacunarà ininterrompudament de dilluns a diumenge.