El Departament de Salut vacunarà d'ara endavant tots els dies de la setmana, també festius, per augmentar així el ritme de vacunació contra el coronavirus, que és molt més lent del que es preveia, han confirmat a Efe fonts de la conselleria.Segons les dades facilitades aquest diumenge pel Departament de Salut, fins avui han rebut la vacuna de Pfizer/BioNTech un total de 7.774 persones, totes elles residents i treballadors de geriàtrics, fet que suposa el 0,1% de la població.

Catalunya ha rebut fins al moment 60.000 dosis de la vacuna contra la covid, però s'han subministrat només el 13 per cent de les unitats, un percentatge molt inferior al previst, ja que la Generalitat comptava a tenir vacunades en dues setmanes les 104.000 persones que viuen i treballen a les 1.408 residències de Catalunya.

Salut ha explicat que aquests retards es deuen al fet que moltes neveres per transportar les vacunes van quedar atrapades al túnel de Calais (França) durant el tancament fronterer amb el Regne Unit, i també al fet que no tots els equips de vacunació han estat disponibles amb motiu de les festes nadalenques. El departament, segons les mateixes fonts, ha reforçat ara els equips de vacunació, de manera que es vacunarà ininterrompudament de dilluns a diumenge.

Per la seva banda, Cinta Pascual, presidenta de la patronal Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), ha explicat avui a Efe que Salut ja ha enviat a diverses residències de diferents regions sanitàries de Catalunya un nou calendari de vacunació. Pascual ha indicat que la seva entitat es va reunir el passat dia 30 de desembre amb els responsables de Salut en constatar l'"aturada" en les vacunacions, sessió en la qual van demanar un nou calendari perquè els centres poguessin organitzar-se.

La presidenta ha indicat que "al principi, després de la primera vacuna del 2 de desembre, que va ser el tret de sortida, tot va ser molt ràpid, però després es va parar de cop, entre altres coses pels problemes de logística de Pfizer".

El nou calendari de vacunació, ha puntualitzat, encara no ha arribat a totes les residències afectades, però es preveu que Salut l'anirà distribuint en els propers dies."Nosaltres estem preparats per a la vacunació. Tenim l'avantatge que no deixem mai els centres i estem sempre en ells", ha postil·lat.

L'Associació Catalana de Recursos Assistencials és una organització empresarial que agrupa el 70% de les residències, centres de dia, serveis d'ajuda a domicili, centres sociosanitaris, entitats tutelades i teleassistència a majors de Catalunya, amb 439 entitats associades, 44.228 places i 37.269 treballadors directes i 10.000 d'indirectes.