El primer premi del sorteig extraordinari del Nen celebrat aquest dimecres ha caigut a diverses localitats catalanes, entre les quals Sallent, on s'han venut, com a mínim, dos dècims del número guanyador, el 19570, als dos punts de venda de loteria del municipi: l'administració número 1 situada a la Plaça de la Pau i l'altre és un receptor mixte al Carrer D'en Sendra.

La propietària de l'administració de la plaça de la Pau, Monica Espel, resident a Sallent, ha explicat a Regió7 que se sent «molt emocionada i contenta» de donar el premi. Aquest no és un numero que venia habitualment i diu que fa uns cinc anys va vendre un primer premi del sorteig de dissabte, el 12874. El més curiós, és que entre aquest mes de gener i febrer, Espel traspassa l'administració de loteria a un jove de la localitat, Dani Aguilar, qui assegura que la venda d'aquest premi guanyador serà «tot un impuls pel negoci».

Un dels afortunats que s'han endut els 200.000 euros ha estat el sallentí Juanjo Cebollero, qui no se'n podia estar de l'emoció i ha explicat a aquest diari que en un principi no s'ho creia: «m'ha trucat la meva mare plorant dient-me que ens havia tocat el primer premi». Ara tot just feia un mes que Cebollero s'havia quedat sense feina, treballava a Stradivarius de manteniment i no era comprador habitual de la loteria. La bona sort els ha acompanyat, perquè segons explica, buscaven el numero 7 i al final van escollir el que acabava en 70.

A l'altre punt de venda de Sallent, el receptor mixte "L'avi Serra", també ha venut alguns dècims, tot i que encara no sap el nombre exacte. La propietària Maria José Delicado ha explicat que ella és la tercera generació i fa deu anys que estan autoritzat a vendre loteria. Delicado diu que la venda de dècims ha estat majoritàriament local.Primer premi a Catalunya

El primer premi del sorteig de Reis, valorat en 2 milions d'euros cada sèrie, ha estat per al 19570 i ha estat molt repartit arreu de Catalunya i al conjunt de l'Estat. S'ha venut en tres administracions de Barcelona, situades al carrer Pelai, al carrer Gran de Sant Andreu i a la Via Júlia; i a Badalona, en una administració del carrer del Mar, a Castelldefels i en dues de Lloret de Mar. El segon premi, de 750.000 euros la sèrie, ha estat per al 03436 i ha caigut parcialment a Barcelona (Avinguda Madrid), i a Lleida, al carrer Miguel Hernández. El tercer, de 250.000 euros la sèrie, ha estat per al 05587 i ha caigut en una dotzena de localitats catalanes.

És el cas, per exemple, de Castelló d'Empúries, Mataró, Sant Andreu de la Barca, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Fost de Campsentelles, Torelló, Barberà del Vallès, Lleida, Les (Val d'Aran), Les Borges el Camp i en diverses administracions de Barcelona. Com en la resta de premis, també ha estat molt repartit arreu de l'Estat.

En l'edició del sorteig de Reis d'aquest any, els catalans han fet una despesa de 85,9 milions d'euros, un 0,57% més que l'any passat i una despesa mitjana per habitant de 11,05 euros. Per demarcacions, a Barcelona la despesa ha estat de 62,5 milions d'euros, un 0,67% més i una mitjana de 10,88 euros. A les comarques de Girona, les vendes han caigut un 6,35%, fins als 6,68 milions d'euros, el què representa una despesa mitjana de 8,55 euros.

A les comarques de Lleida, les vendes han retrocedir un 4,56%, fins als 8,36 milions d'euros, és a dir, 19,08 euros de mitjana, mentre que a les de Tarragona s'han venut 8,38 MEUR, un 12,3% més. La despesa mitjana per persona ha estat de 10,27 euros.

En total, Loteries i Apostes de l'Estat ha emès 1.000 milions d'euros en diferents sèries, dels quals 700 MEUR es destinen en premis. Els tres més importants són el primer amb 2 MEUR cada sèrie (200.000 euros cada dècim), un segon premi de 750.000 euros la sèrie (75.000 euros per dècim) i un tercer premi de 250.000 euros (25.000 euros per dècim).

L'any passat, el primer premi de la rifa de Reis va ser per al 57342, i va repartir part de la sort a Mollet del Vallès, Vilanova del Camí, Pineda de Mar i Lleida. El segon -21816- va caure parcialment a Girona, Lleida, Barberà del Vallès, Llagostera, Vic, Artés i Figueres. Al 2019, el sorteig va deixar més de 110 milions d'euros a Catalunya, amb un primer i tercer premi caiguts íntegrament a Barcelona i Sabadell, respectivament.