El conseller adjunt de seguretat nacional de la Casa Blanca, Matt Pottinger, ha dimitit després del comportament del president Donald Trump davant els disturbis que s'han produït dimecres a la nit i dijous a la matinada al Capitoli, assaltat per seguidors del mandatari, segons informa la CNN.

La cadena nord-americana cita fonts pròximes a Pottinger per confirmar aquesta dimissió, que no és l'única que s'ha produït en les últimes hores entre els alts càrrecs del gabinet de Trump.

La CNN també havia informat aquest dimecres que alguns dels principals assessors del president, incloent-hi l'assessor de seguretat nacional Robert O'Brien i el sotscap de gabinet Chris Liddell, estaven considerant renunciar al càrrec.

D'altra banda, Stephanie Grisham, exdirectora de comunicacions de la Casa Blanca i secretària de premsa i actual cap de gabinet de la primera dama, Melania Trump, va presentar la seva renúncia dimecres a la tarda arran de les violentes protestes, segons va explicar un funcionari de la Casa Blanca a la CNN.

Aquest mitjà va confirmar igualment la renúncia amb efecte immediat de la secretària social de la Casa Blanca, Anna Cristina 'Rickie' Niceta.

Grisham i Niceta es trobaven entre els funcionaris de l'administració Trump amb més anys de servei.