Després de la polèmica entre sindicats docents i la Generalitat per si el retorn a les aules havia de ser el proper dilluns o havia d'ajornar-se, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va apuntar ahir la possibilitat que les escoles tanquin d'aquí a tres setmanes si els indicadors de la pandèmia evolucionen desfavorablement i això obliga a fer-ho. «Durant tota la segona onada hem mantingut les escoles obertes, si d'aquí a tres setmanes no podem tenir-les obertes, replegarem», va assegurar Argimon en una entrevista a Ser Catalunya.

Argimon va defensar la conveniència que dilluns es reprengui el curs escolar amb presencialitat tot i l'alta incidència de contagis que ja es registra a dia d'avui. «Tu comences, i si veus que les coses van malament, que t'equivoques, replegues i te'n vas», va declarar el metge, que ja ha avançat que les previsions són que d'aquí a tres setmanes «estarem molt pitjor».

USTEC-STEs va portar carbó a les portes del Departament d'Educació com a crítica de la gestió del govern de la pandèmia i va assegurar que «no es pot tornar» a les aules en la situació actual. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, va lamentar que la Conselleria «no ha fet els deures» perquè «no s'han fet PCR previs als professionals, no s'han reduït més les ràtios, no hi ha mascaretes FFP2 per a tots ni sistemes de ventilació adients». D'altra banda, els departaments d'Educació i Salut duran a terme cribratges als professionals dels centres educatius a partir de dilluns.