ERC guanyaria les eleccions del 14-F amb JxCat i el PSC lluitant pel segon lloc. Així ho diu una enquesta publicada a la 'Vanguardia', on es dona una victòria clara als republicans que obtindrien entre 37 i 39 escons. JxCat se situaria en segona posició amb 31 escons, seguit de molt a prop pels socialistes a qui l'enquesta dona entre 29 i 30 escons. La CUP n'obtindria entre 4 i 5, i el PDeCat entre 1 o cap. Així doncs, quedaria garantida una majoria independentista al Parlament, ja que se superaria la majoria absoluta (68 diputats) amb un mínim de 72. Pel que fa a la resta de forces, els comuns n'obtindrien entre 6 i 7, el PP es quedaria amb 8. Cs es desploma passant de 36 a 13, i entraria VOX amb 4 escons.

Els republicans i els socialistes serien els principals beneficiats als comicis, ja que en els dos casos millorarien resultats respecte les eleccions del 2017. En el primer cas passarien de 32 a un mínim de 37, i en el segon el PSC passaria de 17 a un mínim de 29. Unes eleccions que també ajudarien a pujar als populars que guanyarien 4 diputats. JxCat, en canvi, perdria tres escons i CatECP en podria perdre un o dos, com a màxim. Els cupaires es quedarien igual, o podrien guanyar un escó, mentre que Cs baixarien de 36 a 13 diputats.

El sondeig, elaborat entre el 4 i 8 de gener, també determina que Salvador Illa (PSC) seria el candidat preferit per ser el pròxim president amb un 24% dels vots dels enquestats. En segona posició, amb prop del 17% dels vots, hi hauria Laura Borràs (JxCat), seguida de Pere Aragonès (ERC) en tercer lloc amb un 12%.