La xarxa social Twitter ha anunciat la suspensió definitiva del compte del president dels Estats Units, Donald Trump, després de concloure que hi havia risc d' «incitar a la violència».

«A causa de les tensions que hi ha als Estats Units (...) aquests tuits s'han de llegir en un context més ampliat i les frases del president poden mobilitzar diferents audiències», han explicat responsables de la xarxa social.

Els missatges de Trump durant l'assalt al Capitoli dels Estats Units de dimecres passat es van esborrar pel mateix motiu a la xarxa social, que li va suspendre el compte durant dotze hores. Per part seva, Instagram i Facebook van estendre la prohibició fins almenys que se li acabi el mandat.

El president va respondre a través del compte institucional de la Presidència (@POTUS) i va acusar la plataforma de «silenciar-lo», a ell i als seus votants.

La plataforma va esborrar ràpidament les piulades, que va publicar posteriorment el servei de premsa de la Casa Blanca. El president va assegurar que està desenvolupant la seva pròpia plataforma i que no se'l silenciarà, i va demanar derogar la secció 230 que eximeix de responsabilitats penals pel contingut que aboquen els usuaris a les xarxes socials.

En un to semblant es va manifestar el seu fill, Donald Trump Junior, que va comparar la situació amb el món descrit a la novel·la 1984 de George Orwell i va criticar que molts règims dictatorials tinguin comptes a Twitter i se suspengui el del president dels Estats Units.