Els contagis de coronavirus s'han disparat a Catalunya, amb més de 7.000 nous positius notificats en les últimes 24 hores, en les quals s'han sumat també 86 defuncions més per covid, mentre segueix creixent el nombre de persones hospitalitzades.

Els indicadors epidemiològics de la covid-19, que havien millorat lleugerament a Catalunya durant dos dies, han tornat a empitjorar i la corba de la tercera onada s'enfila en vertical, amb un risc de rebrot (EPG), índex de creixement potencial de l'epidèmia, que ha pujat fins a 609 punts, 63 més que ahir i quasi el doble que fa tres setmanes.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dimarts pel Departament de Salut, la pressió als hospitals segueix creixent, amb 2.445 persones ingressades amb covid, 62 més que ahir, de les quals 477 estan greus en la UCI, set més que la vigília.

També segueix augmentant la mortalitat d'aquesta tercera onada de l'epidèmia, que ja s'ha cobrat des de març de l'any passat 17.714 vides a Catalunya, de les quals 86 s'han notificat des d'ahir.