El departament de Salut de la regió sanitària de la Catalunya Central ha administrat 7.760 dosis en les dues primeres setmanes de campanya de vacunació contra la covid.

Bages, Berguedà i Moianès, que van començar abans, ja han arribat a les 4.164 vacunes. La prioritat són les residències de gent gran, i en aquest sentit, entre les tres comarques s'han administrat 3.366 vacunes a residències, de les quals 2.082 són de residents. També s'ha començat a vacunar professionals de primària i d'hospitals. Fins dilluns al vespre, en totes tres comarques s'havien administrat 798 vacunes a aquests col·lectius, eminentment d'atenció primària i a una part de professionals de l'Hospital de Berga (289 vacunes). Entre dilluns i ahir també s'ha estat vacunant a professionals de Sant Andreu i a finals de setmana es preveu fer-ho als d'Althaia, com també a professionals del SEM i d'atenció primària.

Pel que fa a l'Anoia i al Solsonès la vacunació s'ha fet a 1.327 persones. Majoritàriament ha estat en residències, on se n'han administrat 1.049, de les quals 648 són a residents. Igualment, s'han posat 278 vacunes a professionals sanitaris de primera línia, i aquesta setmana començarà la vacunació a l'Hospital d'Igualada.