El brot detectat a la residència de gent gran de Solsona a final d'any continua causant defuncions. En les últimes vint-i-quatre hores s'han registrat cinc noves baixes i el total de pèrdues per la covid-19 des del principi del brot al centre solsoní s'eleva a dotze. Dues de les últimes víctimes eren germanes que havien residit a Solsona.

El Patronat de la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés, presidida pel Bisbe de Solsona, Xavier Novell, i les institucions que formen part de la comissió de seguiment del brot van traslladar el seu més sentit condol a les famílies, a la vegada que van manifestar el seu suport i agraïment a l'equip humà de professionals per la seva feina i dedicació. «Més que mai, estem al seu costat i agraïm l'immens sacrifici en moments tan difícils», van subratllar.

Els Serveis Funeraris Municipals, així mateix, han posat el Servei d'Acompanyament al Dol a disposició de famílies i professionals del centre, en un moment en què el brot es troba en el seu punt més àlgid, catorze dies després de la seva detecció. Coincidint amb el comiat de persones amb qui s'ha compartit estada, els residents mica en mica comencen a participar en activitats que permeten retrobar-se i compartir espais i moments. Tal com va explicar la direcció del centre, es tracta que, «progressivament, recuperin la vida social que tant s'enyora i que també és fonamental per a l'equilibri emocional».

Ahir es van realitzar quatre tests PCR més al personal que finalitza el seu aïllament, els resultats negatius dels quals han de permetre la seva reincorporació.

Aquestes males notícies es contextualitzen, al mateix temps, en una situació del municipi caracteritzada per l'empitjorament aguditzat de les dades. L'índex del risc de rebrot es trobava ahir en els 1.676,32 punts amb una taxa de reproducció de l'epidèmia d'1,51. Entre dilluns i dimarts el Centre Sanitari va diagnosticar 41 nous positius de coronavirus mitjançant PCR i TAR, i ahir es van fer 67 PCR més.