Els sectors del comerç i la restauració censuren la gestió de la tercera onada de la pandèmia per part del Govern i reclamen a les administracions subvencions directes a fons perdut, condonació de part dels crèdits ICO i menys limitacions a la seva activitat.

Mig miler de representants d'entitats d'aquests sectors, segons fonts de l'Ajuntament de Barcelona, van participar ahir en una concentració de protesta davant el Palau de la Generalitat, al que reclamen una gestió de la pandèmia que no sigui discriminatòria. Van recolzar la protesta 18 entitats, entre les quals Comertia, el Gremi de Restauració de Barcelona, l'Agrupament de Botiguers de Catalunya, l'Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials, Anceco, Barcelona Comerç, Pimec Comerç o Retailcat, entre d'altres.

En un manifest, els signants, entre ells patronals, empresaris i també empleats del sector, mostren la seva preocupació davant la «falta de planificació i de previsió» per part del Govern, i clamen per una gestió que protegeixi salut i economia.

Tots dos sectors reclamen un «pla de xoc» urgent que permeti salvar 120.000 ocupacions i concreten les seves reivindicacions en deu peticions concretes.