La Diputació Permanent del Parlament va convalidar ahir la línia de subvencions per fomentar l'ocupació a la Conca d'Òdena i al Segrià per un import de 2,5 milions d'euros en un paquet d'ajuts del Servei d'Ocupació de Catalunya, que gestionaran ajuntaments i consells comarcals. La regió de l'Anoia podrà optar a un milió d'euros, la ciutat de Lleida a 1,25 milions i la resta del Baix Segrià a 300.000 euros.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies en funcions, Chakir El Homrani, va defensar la norma juntament amb dues més, també aprovades: l'augment de les tarifes residencials per persones amb discapacitat i els ajuts de 10.000 euros per 30 instal·lacions juvenils de Cerdanya i Ripollès.

Els plans d'ocupació a la Conca d'Òdena i de Lleida pretenen generar llocs de treball en territoris que han patit un confinament més sever que la resta, després que el Govern decidís tancar-los perimetralment per combatre la covid durant el març i el juliol, respectivament. Aquestes dues comarques ja tenien abans de la covid-19 una taxa d'atur superior a la mitjana catalana. El Homrani va dir que amb aquest decret s'impulsa una nova estratègia segons la qual són les administracions del territori els que implementaran i elaboraran aquests plans amb l'acompanyament del SOC.

També per compensar el confinament perimetral de la Cerdanya i al Ripollès durant el desembre, en plena temporada turística d'hivern, el Govern destinarà 300.000 euros per revertir la baixada d'ingressos de les 30 instal·lacions juvenils inscrites als registres. «Un dels teixits més afectats han sigut les cases de colònies, albergs, aules de natura o campaments juvenils», ha detallat el conseller. Aquesta ajuda no és incompatible dels 3,5 milions en ajuts pels centres educatius, de lleure i activitats extraescolars.

Quant a l'augment de les tarifes residencials per persones amb discapacitat i malalties de salut mental, El Homrani va recordar que hi havia un compromís amb el teixit d'entitats del sector per fer un increment suplementari en cas que el Departament tingués marge pressupostari i per això s'ha hagut de modificar un decret del novembre.