Sense poder sortir del municipi cap dia de la setmana; amb tot el comerç no essencial tancat el cap de setmana i les botigues més grans de 400 metres quadrats i els centres comercials de dilluns a diumenge; sense que els nens puguin fer activitats extraescolars i amb tot l'esport que no sigui a l'aire lliure prohibit. Així continuarà Catalunya fins, com a mínim, el diumenge 24 de gener després que ahir el Procicat confirmés el que ja havia deixat entreveure Josep Maria Argimon el dia abans. La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar que les restriccions aplicades fa una setmana sembla que ja comencen a donar fruits, però que cal continuar insistint perquè el creixement de la pandèmia «tot i que no s'accelera no s'atura».

No és fàcil veure els brots verds que anunciava Vergés, però, en la mateixa roda de premsa, Argimon els va provar d'identificar. «El nombre de tests positius d'antígens del dimarts va ser menor que el del dimarts de la setmana passada; i hi ha hagut una reducció del 4% de positius d'ahir dimecres en comparació dels del mateix dia de fa dues setmanes (dimecres passat era Reis i la comparació no serviria)», va explicar el secretari de Salut Pública mentre que la consellera de Salut va demanar «set dies més per veure com evoluciona la pandèmia». Vergés va mostrar preocupació per l'evolució de les dades a Europa. «Davant el context de creixements ràpids en altres països com Portugal, Alemanya o el Regne Unit, creiem que és la millor manera d'actuar», va defensar Vergés. Segons la republicana, Catalunya encara no està patint les conseqüències de les festes nadalenques, però «la situació sí que ens fa pensar que ho podríem viure els pròxims dies».

Per tot plegat es mantenen restriccions com el confinament perimetral municipal diari (amb les excepcions per anar a treballar i a l'escola, en cas d'emergències mèdiques o per tenir cura de persones grans); i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana tot i que els establiments de més de 400 metres quadrats o els centres comercials no poden obrir. Bars i restaurants continuaran amb les actuals franges horàries, la cultura mantindrà les restriccions d'aforament i l'esport només serà possible a l'aire lliure. Les activitats extraescolars només estaran permeses si es fan dins del mateix grup bombolla de l'escola.

Si res no canvia de manera brusca, Catalunya acabarà la setmana amb 24.000 casos nous de positiu per coronavirus pels 23.000 dels set dies anteriors, dada que, segons Argimon, confirmaria que el creixement de contagis no és «exponencial», sinó «sostingut i regular».