El Procicat ha confirmat la pròrroga de set dies de les darreres restriccions contra la covid, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa. Les mesures van entrar en vigor el 7 de gener i havien d'estar vigents fins al proper diumenge però finalment es perllongaran fins al 24 de gener. D'aquesta manera, es mantindrà el confinament municipal cada dia de la setmana i els comerços no essencials hauran de tancar el cap de setmana. Vergés ha explicat que es manté el creixement de la incidència de la pandèmia, que "tot i que no s'accelera no s'atura". Davant d'aquesta situació el Govern ha optat per allargar la vigència de les mesures.

El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, ja va obrir dimecres la porta a prolongar el confinament municipal davant l'evolució «preocupant» del ritme de contagis de Covid-19. En la seva compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament, el dirigent republicà va avançar que el Procicat analitzarà si manté aquesta restricció i d'altres. «Amb l'anàlisi de les dades que anem rebent aquest dimecres i que rebrem al llarg de dijous, en el marc del Procicat, s'estudiarà quines són les decisions per prendre a partir de dilluns vinent: si es mantenen les mesures o si es canvien», va explicar.

En vigor del 7 al 24 de gener

RESTAURACIÓ

Restaurants i bars podran obrir amb un 30% de l'aforament a l'interior i del 100% a les terrasses. La distància de seguretat serà com a mínim de 2 metres entre taules. Les taules seran de màxim 4 persones (6 si són de la mateixa bombolla de convivència). Només podran obrir de cara al públic per servir esmorzars (de 07.30 a 09.30 hores) i dinars (de 13.00 a 15.00 hores). Els bars i restaurants que facin menjar per emportar podran servir sopars: de 19.00 a 22.00 hores si el client ve a recollir l'encàrrec, i fins a les 23.00 si el local serveix menjar a domicili. Es prohibeix l'obertura de bars i restaurants situats en centres comercials. Els Mossos faran inspeccions en aquests locals per garantir que compleixen les mesures de seguretat.

CULTURA

Cines, teatres, auditoris, sales de concerts, museus i sales d'exposicions podrien obrir amb un 50% de l'aforament i un màxim d'ocupació de 500 persones. A partir del dilluns 14 de desembre, el Procicat permetrà fins a 1.000 persones per sessió o actuació sempre que es compleixin les condicions del ventilació i el límit del 50% de l'aforament.

ESPORT

Novetat amb les noves restriccions: Les activitats esportives queden prohibides tret que siguin a l'aire lliure. Això implica el tancament dels gimnasos, que ja estaven bastant limitats. Es manté la reobertura de les instal·lacions esportives a l'aire lliure amb un 50% de l'aforament i també a les piscines, tot i que siguin en recintes tancats. Es permet la pràctica esportiva federada no competitiva en equipaments a l'aire lliure. Les activitats, excepte les federades, es podran fer amb un màxim de 6 persones.

COMERÇ

Les noves mesures són especialment restrictives amb el comerç. Els comerços de fins a 400 metres quadrats només podran obrir de dilluns a divendres. Els centres comercials queden tancats. I en cap de setmana, només podran obrir les botigues considerades essencials (farmàcia, alimentació).

CERIMÒNIES

El pla original limita al 30% l'aforament per a actes religiosos i cerimònies civils, que mai poden superar les 200 persones. Aquestes restriccions canvien a partir de dilluns 14 de desembre: aquests actes podran acollir fins a 1.000 persones si l'acte es desenvolupa de forma estàtica, a l'aire lliure o en espais físics tancats i complint les condicions de ventilació, controls de qualitat d'aire i d'aglomeracions.

MOBILITAT

Marxa enrere en la mobilitat: es decreta el tancament perimetral municipal de dilluns a divendres, cosa que sense efecte el tancament comarcal vigent fins ara. Es manté el tancament perimetral de Catalunya. D'altra banda, el toc de queda nocturn continua vigent fins a les 22.00 hores.