El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest divendres la pròrroga, fins a les 18.00 hores del 2 de febrer, de la limitació de vols i vaixells procedents del Regne Unit, a causa de la situació epidemiològica per la covid que viu aquest país i la soca britànica del virus.

Segons recull el BOE, la realització de vols des de qualsevol aeroport situat al Regne Unit a qualsevol aeroport d'Espanya, amb escales o sense escales intermèdies, «únicament podrà dur-se a terme quan es tracti d'aeronaus que transportin exclusivament nacionals espanyols o andorrans, o residents a Espanya o Andorra».

Així mateix, «únicament es permetrà l'entrada en ports espanyols als vaixells de passatge de transbord rodat i vaixells de passatge que prestin servei de línia regular entre ports del Regne Unit i Espanya que hagin embarcat passatgers en port britànic quan es tracti de vaixells que transportin exclusivament nacionals espanyols o andorrans, o residents a Espanya o Andorra».

No obstant això, l'acord estableix algunes excepcions a aquestes limitacions i habilita al Ministeri de Sanitat a aixecar la mesura «per raons justificades».

En la resolució i segons recull el BOE, el Govern justifica la pròrroga en mantenir-se «algunes incerteses sobre l'abast de la nova variant del SARS-CoV-2» i en el fet que la situació al Regne Unit ha anat «progressivament empitjorant, presentant en l'actualitat una incidència acumulada a 14 dies de 1.031 casos per 100.000 habitants».

Aquesta situació, diu el BOE, «unida a la detecció a Espanya de casos vinculats a la nova variant, fa necessari mantenir aquestes mesures fins que es tingui coneixement del seu impacte en l'evolució de la pandèmia».

L'últim Consell de Ministres va acordar, a instàncies dels ministeris de Sanitat i Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, prorrogar per segona vegada l'acord del 22 de desembre que limitava vols directes i vaixells de passatge entre el Regne Unit i els aeroports i ports espanyols, arran de la nova variant del SARS-CoV-2 identificada al Regne Unit, i que finalitzava el 19 de gener.