L'excomissari José Manuel Villarejo ha afirmat que una font "molt important" va avisar del "possible risc" d'atemptat a Barcelona, "com va passar lamentablement després a la Rambla". "El CNI va dir que no era fiable perquè abans havia treballat per ells però en realitat era un espia marroquí", ha dit Villarejo en la declaració com a acusat en el judici per calúmnies i denúncia falsa contra l'excap del CNI, Félix Sanz Roldán, al jutjat penal número 8 de Madrid. Villarejo també ha afirmat que el 2015 va plantejar la possibilitat d'infiltrar una font que avisava que "alguns imams a Catalunya Finalment no es va fer.

Villarejo ha dit que ell ho va plantejar en notes internes de treball, que estan en els seus arxius personals i ha suposat que ja s'hauran eliminat "com tantes altres coses que molesten".

L'excomissari ho ha dit quan explicava perquè acusa Sanz Roldán d'haver filtrat a un diari una fotografia obtinguda en una operació antiterrorista en la qual havia participat com a agent encobert.

Villarejo ha afirmat que només el CNI pot haver filtrat aquesta imatge.