Armin Laschet ha estat escollit aquest dissabte nou president de la CDU, el partit de la cancellera Angela Merkel. Laschet, president de l'estat federat de Rin del Nord - Westfàlia, ha obtingut el suport de 521 dels 991 emesos i s'ha imposat al Friedrich Merz, el candidat més conservador, que ha obtingut 466 vots.

Segons diversos diaris locals, la victòria de Laschet suposa el triomf de la continuïtat, la moderació i la posició de centre. Laschet i Merz han arribat a la votació definitiva després d'haver quedat pràcticament empatats a la primera volta, amb 380 i 385 vots respectivament. Laschet, de 59 anys, substituirà Annegret Kramp-Karrenbauer, que va renunciar al càrrec el febrer de l'any passat.

"Sóc conscient de la responsabilitat que comporta aquesta feina i faré tot el possible per fer-ho bé en les properes eleccions regionals i per assegurar-me, de cara a les eleccions nacionals que el proper canceller, provingui d'aquest partit", ha declarat Laschet en els primers comentaris després de la seva victòria.