La residència d'avis Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona va registrar en les 24 hores anteriors al comunicat publicat ahir al migdia tres defuncions més, que eleven a 19 el total de pèrdues que s'han hagut de lamentar al centre des del començament del brot de covid-19 detectat a final d'any.

La comissió de seguiment va informar, per contra, que les vint persones que es van traslladar a una residència geriàtrica d'Igualada, al propi domicili i al sociosanitari del Solsonès continuen estables, malgrat que quatre d'elles van donar positiu de coronavirus en els darrers dies. Així mateix, la comissió va reiterar l'agraïment a les nombroses i continuades mostres de suport que reben de familiars, ciutadans i entitats en aquest difícil episodi. A més, tant la Fundació que gestiona la residència com les institucions locals representades a la comissió de seguiment van traslladar el seu condol a familiars i amistats dels difunts.

Pel que fa als treballadors afectats pel coronavirus, després de les darreres proves PCR realitzades entre el personal que està de baixa, ahir es van poder reincorporar al seu lloc de treball dues treballadores més que es van unir a l'equip de professionals del centre, que continua abocat en l'atenció a les persones i al restabliment d'activitats d'interacció social.

La velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya, l'anomenada Rt, segueix a l'alça i va pujar a 1,38 ahir dissabte, tres centèsimes més que les 24 hores anteriors a la darrera actualització emesa pel Departament de Salut.

El risc de rebrot també va augmentar. Ho va fer en 35 punts, fins als 777. La incidència a 14 dies igualment s'incrementa i passa de 572,49 a 588,06. Es van declarar 4.411 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens, cosa que eleva la xifra total a 418.318 casos detectats durant tota la pandèmia. A més, el 10,72% de les proves realitzades la darrera setmana han donat positiu.

D'altra banda, es va informar de 64 morts més a Catalunya per coronavirus i el total és de 17.931. Actualment hi ha 2.497 pacients ingressats als hospitals amb covid-19, 35 menys que fa 24 hores, i 525 persones a l'UCI, 16 més. Pel que fa a la vacunació, el nombre de persones tractades era ahir de 137.780, 16.824 més.

Els grups escolars confinats per coronavirus a Catalunya són 1.057. Això implica que n'hi ha 387 més que aquest divendres passat, segons les dades que el Departament d'Educació va publicar ahir. Representen l'1,47% del total.