La Fundació que gestiona la residència d'avis de Solsona va informar ahir d'una nova defunció entre els seus interns. Així, en aquests moments ja són 21 les persones finades a causa del brot detectat a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés a final d'any. A més, a dia d'avui hi ha 48 residents i 38 professionals positius per covid-19.

Pel que fa a l'afectació de la plantilla, ahir al matí es va dur a terme un nou cribratge a tot el personal de la residència, inclosos part dels professionals que van donar positiu en el darrer cribratge realitzat el passat 8 de gener. D'aquesta manera, l'equip humà de la residència va recuperant progressivament les professionals que estaven de baixa per covid-19, i ja són una dotzena les treballadores que s'han pogut reincorporar els darrers dies i descongestionar la feina de l'equipament.

Pel que fa al suport espiritual dels residents, Mn. Marc Majà, rector del Seminari de Solsona i vicari general, va començar ahir a col·laborar en l'acompanyament pastoral dels residents, segons va informar la Fundació.

Amb la voluntat d'aïllar el brot, oferir un millor servei als residents i esponjar el centre es va decidir traslladar 16 persones a la residència buffer, el Colisée d'Igualada fa uns dies. A dia d'avui no hi ha cap resident en hospitalització d'aguts i hi ha dues persones al sociosanitari de Solsona. A més, dos van decidir retornar als seus domicilis.