La Policia Local de Solsona va aixecar 16 actes de denúncia per incompliment de la normativa de prevenció i contenció sanitàries de la covid-19 només aquest cap de setmana després d'intervenir en tres festes a la capital comarcal. Es tracta concretament de 13 denúncies particulars a persones que es van reunir en aquestes trobades privades i tres denúncies per l'incompliment de l'Ordenança municipal de convivència ciutadana pel soroll que s'hi produïa.

Les intervencions de la Policia Local, sempre acompanyada dels Mossos d'Esquadra, van estar motivades per avisos transmesos pels mateixos veïns, que van alertar de música forta i xivarri en determinats habitatges particulars de la carretera de Manresa, el carrer de la Regata i el carrer d'Ensija.

Un cop haver intervingut la policia es va comprovar que en tots els casos, es va incomplir la normativa de trobades en l'àmbit privat, ja que les reunions eren de sis persones de fins a sis bombolles diferents en algun cas. A més a més, les persones denunciades no duien màscara. Igualment, en dos dels tres habitatges en què van haver d'actuar els agents aquest cap de setmana, es va incomplir el toc de queda nocturn. «La gent no és conscient que es poden arribar a reunir un màxim de sis persones només si són de fins a dues bombolles de convivència», va recordar la Policia Local.

46 actes des del 25 d'octubre

Des de la declaració del segon estat d'alarma, el passat 25 d'octubre passat, la Policia Local de Solsona ha aixecat un total de 46 actes, d'entre les quals 20 han estat per incompliment de les restriccions a la mobilitat; 16 per reunions privades de grups de més de dues bombolles de convivència; quatre per no utilitzar màscara o dur-la inadequadament, i dues per consumir begudes alcohòliques a la via pública o espais oberts al públic, entre d'altres.

Aquestes actes, excepte pel consum d'alcohol a la via pública, són trameses a Salut Pública, que és l'ens que s'encarrega de tramitar-ne les denúncies corresponents.

Les actuacions de la Policia Local solsonina coincideixen amb la confirmació de l'afectació de la covid-19 a la comarca i és que el Solsonès manté unes xifres de contagi desaforades. La setmana passada el Centre Sanitari va detectar 70 nous positius de covid-19, sense tenir en compte els casos diagnosticats a la residència d'avis Hospital Pere Màrtir Colomés. Aquests valors situen la comarca al capdamunt del risc de rebrot a Catalunya, amb 2909 punts ahir i de la velocitat de transmissió, que ahir era de 2,70%.

Els nous contagis de la darrera setmana es van detectar a través de 378 tests PCR i de 45 tests d'antígens ràpids. Aquests resultats així com el seguiment dels contactes estrets, ha posat de manifest que «tot i que es constata una lleugera disminució en relació a la setmana passada, les xifres continuen essent massa elevades», segons va indicar el director mèdic de l'ens de salut solsoní, Juan Campus.