Ja són quatre les víctimes mortals en l'explosió d'un edifici al centre de Madrid aquest dimecres. La quarta víctima és un sacerdot de 36 anys de la parròquia la Verge de la Paloma, ubicada a l'edifici afectat, i que havia resultat ferit en l'explosió, segons ha informat l'Arxidiòcesi de Madrid. L'home ha mort aquesta matinada a l'hospital, on va ser traslladat ferit greu. L'explosió es va produir cap a les 15.00 hores i va destrossar part de l'edifici, situat al número 98 del carrer Toledo, al barri de la Latina. L'edifici és una parròquia i té al costat una residència d'avis. El balanç a última hora d'aquest dimecres era de tres morts, onze ferits i un desaparegut.

L'explosió s'ha produït cap a les tres de la tarda d'aquest dimecres i ha destrossat bona part de l'edifici situat al número 98 del carrer Toledo, al barri de La Latina, i ha deixat a la vista l'esquelet dels quatre pisos superiors. L'edifici és una parròquia i té al costat una residència d'avis però no hi ha hagut víctimes entre els usuaris, segons un comunicat de la residència Los Nogales La Paloma. Els residents han estat traslladats a un hotel. Tampoc hi ha víctimes a l'escola annexa a la parròquia.

El delegat del govern estatal a la capital espanyola, José Manuel Franco, ha afirmat en una entrevista a TVE que l'explosió es pot haver produït mentre uns operaris reparaven una caldera de gas. La persona desapareguda, de fet, podria ser l'operari que manipulava l'aparell.

A banda, Franco també ha explicat que les primeres informacions apunten a que la dona que ha mort passava pel carrer just en el moment de l'explosió, mentre que les altres dues víctimes eren a l'edifici. Franco no ha descartat que la xifra pugui variar.

D'altra banda, Víctor Fernández, portaveu de la policia espanyola, ha indicat que l'avís s'ha rebut poc abans de les tres de la tarda, i que l'edifici s'ha desallotjat completament en mitja hora. Els Bombers treballen encara en les tasques d'emergència, assegurament i rescat. Després, agents especialitzats de la policia entraran per investigar les causes i l'origen de l'explosió i per fer recerca de persones que puguin haver quedat atrapades a la runa.