La investigadora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Clara Prats ha augurat que les dues setmanes vinents seran les "més complicades des del març" des del punt de vista assistencial. Prats ha afirmat que el pic d'ocupació a les UCI es podria produir "a finals de la primera setmana o la segona setmana de febrer". La investigadora ha reconegut un primer indicador positiu aquesta setmana, la davallada de casos, però ha recordat que és incipient i que encara falta que aquesta tendència arribi a les hospitalitzacions, més tard a les UCI i posteriorment a les morts. "Caldria consolidar la tendència i no tenir ensurts", ha dit a Catalunya Ràdio. Entre aquests, ha alertat dels efectes que pugui tenir la variant britànica.

"No sabem si pot emergir en quatre dies o en quatre setmanes", ha dit la investigadora. Ha manifestat que això serà clau per veure quin efecte pot tenir. Prats ha esperat que "es retardi al màxim possible" i ha afirmat que la millor manera d'evitar l'expansió d'aquesta soca és continuar limitant els contagis.

Per últim, ha reconegut que la situació actual s'explica en part per haver trigat a prendre mesures, però ha valorat que després de Nadal no s'ha vist una situació completament descontrolada perquè la gent va tendir "a mínims".