El Govern britànic estudia la possibilitat de tancar les fronteres del Regne Unit davant l'aparició de diferents variants del coronavirus, va admetre ahir el ministre de Medi ambient, George Eustice. «Sempre mantenim aquestes coses en revisió i les hem considerat. Hi ha una preocupació en aquest moment pel nombre de variants mutants», va dir el ministre a la cadena Sky News en ser preguntat sobre un eventual tancament de les fronteres.

El Regne Unit va vetar recentment tots els vols procedents de Portugal i 14 països d'Amèrica Llatina, arran de l'aparició d'una cepa brasilera, i exigeix a tots els viatgers que entrin al país un test negatiu de la covid-19. Una mesura, la d'exigir testos PCR negatius, que també imposarà França des d'aquest diumenge, mentre que els Països Baixos van anunciar que prohibien qualsevol vol amb Gran Bretanya i l'Amèrica Llatina.

En general, el coronavirus havia deixat ahir 630.000 casos nous a tot el món, amb el que el total de contagis des de l'inici de la pandèmia supera ja el llindar dels 97 milions, segons les dades de la Universitat Johns Hopkins.

A Catalunya, ahir es van registrar 631 persones ingressades a les UCI dels hospitals. Entre els dies 12 i 18 d'aquest mes s'han confirmat 25.075 casos de covid-19