Pimec Catalunya Central llança una alerta. El comerç i la restauració, , molt afectades per les restriccions sectorials impulsades pel Govern per pal·liar els contagis, està en risc. Fins al punt, diu el president territorial de la patronal de la petita i la mitjana empresa, que la clausura podria arribar a afectar el 40% del total. Aquest és l'escenari que contempla Pimec si no hi ha ajudes directes per a aquests sectors. Pintó diu que el fet que les mesures restrictives s'estiguin allargant en el temps, i ja gairebé fa un any de l'afectació, fa insostenible la situació per a molts negocis.

Pintó insisteix que la taxa global d'atur a Catalunya és del 23% i que els càlculs de Pimec fan preveure que a tres de cada quatre treballadors que s'ha quedat sense feina durant aquests mesos els costarà reincorporar-se al mercat laboral. «Molts dels afectats provenen del sector de la restauració i serà difícil que puguin reconvertir-se en un altre sector», diu Pintó.

A la patronal li preocupa, assegura el president territorial, «l'endeutament. Estem encara en període de carència dels ICO, però arribarà un dia que s'hauran de començar a tornar».