El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat que si les eleccions es fan el 30-M es podria implementar el vot electrònic. En una entrevista a Ràdio4, el també candidat de JxCat ha explicat que la via és la modificació de la LOREG: "Es podria fer alguna cosa, almenys pels votants de l'exterior". Puigneró ha reconegut que no poder implementar el vot electrònic seria "un fracàs de tots", i ha recordat que quan s'ha plantejat durant aquesta legislatura, ERC "no ho veia clar". D'altra banda, el conseller ha opinat que el ministre i candidat del PSC, Salvador Illa, hauria de ser "el primer" a dir que els comicis no es poden celebrar per raons sanitàries.

Puigneró ha defensat que ara no és "el millor moment" per celebrar unes eleccions, ja que s'estima que unes 200.000 persones no podran anar a votar si es fan el 14-F. "Ha augmentat el vot per correu, però tampoc tant", ha valorat.

Pel que fa a la proposta del president inhabilitat, Quim Torra, de decretar un nou confinament domiciliari, Puigneró ha valorat que abans s'haurien de fer "altres coses". "Encara es poden endurir més les mesures, però de forma quirúrgica. Hauríem de ser més fins", ha argumentat.

Vot electrònic

La llei per permetre el vot telemàtic dels catalans i catalanes residents a l'estranger està encallada al Parlament des del 2018. Hi va haver un primer intent de portar la regulació a la cambra catalana el 2016, però l'aplicació del 155 va fer decaure la iniciativa. L'octubre del 2018 el departament d'Exteriors va aprovar una altra llei amb el mateix objectiu i Cs, PSC-Units i PPC hi van presentar esmena a la totalitat en contra.

La Junta de Portaveus no ha posat mai data per al debat a la totalitat que permetria o tombaria la tramitació de la iniciativa. Des del Departament d'Acció Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència argumenten que la llei s'ha d'aprovar per dues terceres parts de la cambra i que el rebuig de Cs, PPC i PSC ho fa inviable.

Des del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ja veien inviable al novembre desencallar la qüestió de cara a les eleccions previstes per al 14 de febrer. En cas que es volgués regular el vot telemàtic per al conjunt de la població, no només els residents a l'exterior, s'hauria de modificar la Llei Orgànica de Règim Electoral (LOREG) des del Congrés i no n'hi hauria prou en fer una llei des del Parlament.

Si finalment el TSJC validés el decret del Govern que desconvoca els comicis del febrer, i s'activa de nou la data del 30-M, la voluntat d'aprovar el vot electrònic tornaria a ser, de nou, una qüestió política.