La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha donat per fet que les eleccions se celebraran el 14-F: "No tenim alternativa, ho hem d'assumir", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest divendres. Des de Suïssa, Rovira ha fet una crida perquè l'independentisme s'organitzi i doni "confiança i seguretat" a la ciutadania. La dirigent republicana ha denunciat una "maniobra d'Estat" del PSC i PSOE per imposar la data i imposar-se a les eleccions: "Se'ls veu el llautó, passa el que [els socialistes] volen que passi per guanyar", ha asseverat. Rovira també ha criticat que s'acusi ERC de voler governar amb el PSC, i ho ha atribuït a una "campanya de desgast buida de contingut" promoguda per JxCat.

Rovira ha insistit que l'independentisme ha de generar "confiança" perquè la ciutadania vagi a votar el 14-F, després de donar per fet que aquesta serà la data de les eleccions. La secretària general d'ERC ha reiterat que cal organitzar-se: "No ens podem permetre el luxe que [l'unionisme] aconsegueixi l'objectiu, altra vegada, de derrotar-nos a les urnes".

De fet, Rovira ha comparat la situació actual amb les eleccions convocades el 2017 pel govern espanyol després d'aplicar el 155: "És una operació d'Estat electoralista com la del desembre de 2017", ha asseverat, per després denunciar que els socialistes juguen amb la "por" de les persones a anar a votar: "I potser ja els va bé", ha conclòs.

Rovira també ha afirmat que el candidat del PSC, l'encara titular de Sanitat, Salvador Illa, és el "pitjor ministre" de la Unió Europea".