La circulació de la soca britànica del coronavirus es trobaria «per sota» o «molt per sota» del 5% a l'estat espanyol en aquests moments, segons va assenyalar el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, que va indicar, de tota manera, que les estimacions encara no són gaire precises en espera de més resultats.

Ara bé, si la nova variant evolucionés com ho ha fet al Regne Unit, podria ser dominant i representar entre el 40 i el 50% del coronavirus circulant cap a mitjans de març.

Tot i la retallada de la distribució de les vacunes de Pfizer aquesta setmana, el govern espanyol considera que el ritme de vacunació és «molt positiu» i que el treball que estan fent els sanitaris és «magnífic».

El coordinador de l'estratègia de la covid-19 a l'estat espanyol va assegurar dijous al vespre que s'han pres mesures per evitar que es dissemini aquesta variant del coronavirus més transmissible, com més seqüenciació genòmica del virus. Amb tot, Simón va explicar que podria acabar sent la soca dominant en les properes setmanes, tot i que caldrà veure altres factors, com per exemple si apareixen noves variants del virus.