La residència Hospital Pere Màrtir de Solsona va comunicar ahir una altra defunció per coronavirus d'un dels seus residents, de manera que ja s'eleven a 27 les morts per covid que s'han produït al geriàtric des que es va detectar el brot, ara fa més de tres setmanes.

D'altra banda, segons va explicar la residència en un comunicat, en la reunió d'ahir de la comissió de seguiment del brot, es preveu que al llarg de la propera setmana la residència passi a tenir la consideració de taronja, segons la classificació establerta pel Departament de Salut en el pla sectorial de gestió de la infecció per coronavirus en l'àmbit residencial. Aquesta classificació significaria que el brot detectat a final del mes de desembre està controlat. Un cop es passi de vermell a taronja es podrà començar a treballar en la planificació i la gestió del retorn de les 16 persones que es van traslladar a una residència d'Igualada.

Salut preveu tres classificacions per a les residències geriàtriques. Les residències verdes són les que no tenen casos de covid, estan correctament sectoritzades i es garanteixen els circuits, l'aïllament i la sectorització d'espais. L'única diferència amb les taronges és que en aquestes últimes hi ha casos de covid però el brot està controlat. Finalment, en les residències vermelles hi ha casos actius i n'hi apareixen de nous, i tenen dificultats de sectorització.