El grup de Junts per Solsona al Consell Comarcal del Solsonès va demanar ahir la dimissió del gerent del Consell, que alhora ho és del Centre Sanitari del Solsonès, Marc Carrera, pel conflicte generat per la seva vacunació. El Centre Sanitari va defensar la vacunació del gerent al·legant que la Generalitat va dir que s'havia de vacunar tot el personal.

En un comunicat, Junts per Solsona reclamava ahir la dimissió de Carrera i que, si no es portava a terme, fos la presidenta comarcal, Sara Alarcón, qui el destituís. També van assegurar que posaran en marxa totes les vies per convocar un ple extraordinari del Consell Comarcal i un del Consell d'Alcaldes per reprovar el gerent.

D'altra banda, el Centre Sanitari va defensar, ahir en roda de premsa, la vacunació del gerent al·legant que, abans d'iniciar el procés, la coordinació de vacunació de la Generalitat va informar que s'havia de vacunar tota la plantilla, especialment els que hi treballen presencialment, encara que Salut no va informar d'aquesta instrucció públicament fins dijous, nou dies després de la vacunació al Centre. El director mèdic de l'ens de salut, Juan Campus, va afirmar que l'ens va rebre la instrucció abans de la vacunació i, arran dels dubtes que li van sorgir, es va posar en contacte amb la coordinació de vacunació per demanar si el pla incloïa els usuaris de l'àrea sociosanitària i «dos casos especials»: el gerent Marc Carrera i la presidenta Sara Alarcón.

Segons Campus, es va informar per e-mail a tots els treballadors inclosos en el pla i ell es va posar en contacte directe amb Alarcón i Carrera per explicar-los que també hi eren. Alarcón va confirmar a aquest diari que ella es va negar a rebre la vacuna. Pel que fa a Carrera, Campus va explicar que el gerent va voler que la seva dosi es destinés a algú que la necessités més, però que ell li va dir que si no se la posava, «es perdria», i va decidir vacunar-se. Campus va defensar la gestió assegurant que, «mèdicament, pensant si és correcte o no, crec que la vacunació de qualsevol persona està evitant contagis. Jo no miro si són gerents, informàtics o personal de cuina. Com que entraven dins de les directrius de la Generalitat podien vacunar-se».

ApS-CUP critica, en un comunicat, la gestió dels responsables polítics en el conflicte generat per la vacunació del gerent del Centre Sanitari i del Consell Comarcal. Afirma que la gestió ha estat «opaca i vergonyosa», amb referència a la resposta de la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, quan en el darrer ple de l'ens se li va preguntar pel cas i critica el silenci de l'alcalde de Solsona, David Rodríguez. Assegura que «si, segons diu el Consell, s'ha seguit el protocol, s'ha generat un greuge vers persones treballadores del Consell molt més exposades a contagi», i apunta a l'ètica personal de voler rebre la vacuna o no. «Si no hi havia res a amagar, tal com defensa el Consell en el seu comunicat, considerem que s'havia d'anar de cara i explicar des del primer dia qui és vacunava», diu l'escrit. Finalment, demana explicacions amb proves, i que si «queda provat que hi ha hagut una negligència, demanem que cadascuna de les parts implicades assumeixi la seva responsabilitat i posi el seu càrrec a disposició del ple».