L'Institut Geogràfic Nacional (IGN) va registrar dos nous terratrèmols en 15 hores amb epicentre a Santa Fe (Granada), un a les 5 de la tarda el dissabte i l'altre a les 8 del matí del diumenge.

Segons concreta el servei Emergències 112, es van rebre diversos avisos de l'últim sisme des d'Atarfe, Granada capital, Hortes del Genil i Maracena. I es van atendre 25 trucades.

Aquests dos terratrèmols es van produir després que el dissabte cap a les 12 del matí el municipi sofrís un de magnitud 4,4, el qual va deixar més de 75 incidències, un ferit que va haver de ser evacuat a l'hospital després de caure-li part de la xemeneia del seu habitatge, esquerdes en habitatges i la caiguda del fals sostre d'una escola.

Des del dijous de la setmana passada s'han registrat en l'àrea metropolitana de Granada 39 terratrèmols, 27 a Santa Fe i vuit a Atarfe, un a Vegas del Genil, un altre a Maracena, un altre a Pins Puente, un altre a Maracena.

La responsable de l'àrea de prevenció de l'Institut Andalús de Geofísica i Prevenció de Desastres Físics de la Universitat de Granada (UGR), Mercedes Feriche va manifestar que aquests terratrèmols s'han produït dins d'una sèrie sísmica i va assegurar que no han deixat danys estructurals greus al territori.