Les imatges són brutals. Una desena de persones n'agredeixen amb molta violència una altra que queda estirada al terra després de més d'un minut de puntades de peu, cops de puny i barbaritats. Al terra, Yuriy, un adolescent de 15 anys que es manté en estat greu en coma a un hospital francès.

Les xarxes, amb el recolzament de personalitats com el futbolista Antoine Griezmann i l'actor Omar Sy, han reaccionat commogudes a la brutal agressió aquest dissabte. Els fets van passar el 15 de gener a París i Yuriy encara està hospitalitzat en estat greu.

La família del jove va confirmar recentment l'agressió de l'adolescent i va compartir les dures imatges de la pallissa que ràpidament s'han viralitzat. En elles es veu com una desena de joves en roba esportiva i jaquetes amb caputxa trepitgen i colpegen Yuriy al terra a una plaça il·luminada per fanals, abans d'abandonar-lo ferit.

Les mostres d'afecte i ànim s'han anat succeint a la xarxa. «Imatges insuportables. Sigues fort Yuriy i millora't», va tuitejar Antoine Griezmann dissabte. «Bona recuperació Yuriy, penso en tu i en els teus», va escriure Omar Sy a la xarxa social. «Imatges tan violentes com insuportables. ¡Maleït grup de covards! Tot el meu recolzament per al Yuriy i la seva família», va tuitejar per part seva el nedador Amaury Leveaux.

«Un atemptat d'increïble salvatgisme», un «acte vil», per part seva va denunciar, encara a Twitter, el ministre de l'Interior, Gerald Darmanin, mentre s'investiga per «intent d'homicidi en una reunió» s'ha obert.