La candidata de JxCat a la Generalitat, Laura Borràs, va assegurar ahir que el denominat «efecte Illa és, en realitat, el defecte Illa», en opinar que el ministre de Sanitat i candidat del PSC és el responsable de «la pitjor gestió de la pandèmia d'Europa i fa mesos que ho demostra». El 'defecte Illa' consisteix a «batre el rècord de contagis i a perdre vacunes», va dir.

Borràs va fer aquestes afirmacions durant la presentació de la candidatura de JxCat per a les eleccions catalanes, en un acte sense públic que es va dur a terme al local dels Castellers de Vilafranca, a Vilafranca del Penedès, en el qual els líders de la formació van fer crides al seu electorat per anar a votar.

«Ara ens volen fer creure que Salvador Illa és la solució?»,va dir Laura Borràs, qui va asseverar que la seva formació farà el necessari perquè Illa no estigui al capdavant de la presidència de la Generalitat després dels comicis.

«Illa és la solució pels que volen que res canviï. I nosaltres hem vingut per canviar-ho tot», va asseverar la candidata de JxCat, qui ha afegit que «la solució no és dependre d'Espanya, Catalunya necessita un canvi i aquest canvi solament pot ser la independència, perquè si tot queda igual, voldrà dir que tot estarà pitjor».

Borràs va lamentar que l'encara ministre de Sanitat «no hagi rebutjat els vots de Vox per governar», però va assegurar que no necessitarà els vots de ningú «perquè omplirem les urnes de forma massiva i cal garantir la victòria independentista».