El fins ara president de Reagrupament i número 65 de la llista de JxCat per Barcelona en les eleccions del 14-F, Josep Sort, ha dimitit aquest dilluns de tots els càrrecs després que es difonguessin tuits seus en què anomenava «puta» a Ada Colaui prometia «fer neteja d'espanyols».

Ahir a la nit, l'alcaldessa de Barcelona es va fer ressò de dos tuits de Sort escrits temps enrere en to insultant: «Colau no és res més que una puta histèrica espanyola. De fet, no mereix ni aquest tuit».

I també va escriure: «Farem neteja d'espanyols, promès!», afegint una imatge de l'actriu, ja difunta, Rosa Maria Sardà.

Colau va interpel·lar la cap de llista de JxCat i la portaveu del partit, Elsa Artadi: «Se us ha escapat que porteu un racista, xenòfob i masclista a la llista de JxCat? El fareu fora avui mateix? O esteu d'acord amb el que diu? El vostre company candidat m'anomena "puta histèrica". Què fareu?».

Les xarxes socials van anar desenterrant més tuits ofensius de Sort, com «Vinga, espanyolassos, 'ñordos', sortiu al carrer, us hem derrotat a la UB i us derrotarem el 14-F, i assaltarem el Col·legi d'Advocats, no us menjareu ni un quico. Patireu, promès!».

En un altre tuit, del 6 de gener, arremetia contra el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que es refereix a vacunes per eliminar l'independentisme, derrotem-lo, però amb ganes i de forma contundent. Fora nazis i fora espanyols de Catalunya!».

Arran de la polèmica, Sort va publicar un tuit de resposta a l'alcaldessa de Barcelona: «D'acord, Ada Colau, retiro el 'puta'. Elles no en tenen cap culpa. Ni tu, gens d'importància, aliada de Valls i la dreta espanyola rància i xenòfoba».

Aquest dilluns al matí, després de l'enrenou generat internament a JxCat, Sort ha fet un pas enrere: «Dimiteixo de tots els càrrecs i responsabilitats orgàniques i d'altres».

«Demano disculpes a les persones que s'hagin sentit legítimament ofeses pels tuits. Vull deixar clar, en aquest sentit, que les meves crítiques sempre han sigut a títol individual», ha al·legat.

I ha afegit: «Soc conscient que he posat fàcil la guerra bruta que algú va anunciar que passaria en aquestes eleccions. I que ja existeix. Culpa meva, sabent, com sé, com són els nostres enemics. Sempre he sigut independentista i d'esquerres. Em toca, doncs, assumir responsabilitats, ràpid».