L'epidèmia de coronavirus manté una dolorosíssima afectació amb morts diàries als centres assistencials de Manresa. Ahir la Fundació Althaia va comunicar que dues persones més havien perdut la vida a causa de la covid.

Les defuncions es van produir durant el cap de setmana i han fet pujar de 248 a 250 el nombre de morts a Althaia. Una quantitat que sumada a les 107 morts per l'epidèmia que s'han produït a l'Hospital de Sant Andreu eleva a 357 les que hi ha hagut en centres assistencials de la ciutat des del març.

D'aquestes 357 morts, 33 han tingut lloc de des començament de mes. Va ser a mitjans de desembre quan es va creuar la frontera de les tres-centes morts i des de llavors la xifra continua augmentant i acostant-se cada cop més a una nova frontera: la de les quatre-centes víctimes en un degoteig de pèrdues de vides humanes que no s'atura.

A data d'ahir, les dades referents a l'afectació del coronavirus SARS-CoV-2 a la Fundació Althaia eren de 1.763 altes donades a pacients ingressats.

El nombre de pacients ingressats hores d'ara en l'àrea que Althaia dedica a la lluita contra la covid són 98. Cal remuntar-se a finals de desembre per trobar una xifra inferior al centenar de persones ingressades per coronavirus.