L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha reclamat la vacunació immediata als centres de dia de gent gran, una vegada s'ha cobert la primera dosi a totes les residències.

A Catalunya, hi ha 911 centres de dia amb milers d'usuaris que n'utilitzen els serveis, a manca de dades oficials per part de l'administració. «Tothom tenia clar que les residències havien de ser les primeres, i ara és el torn dels centres de dia perquè hi ha gent molt vulnerable que cada dia va de casa seva al seu centre de referència», ha explicat Cinta Pascual, presidenta d'ACRA. També demana cribratges regulars a usuaris i professionals mitjançant proves diagnòstiques per anticipar els possibles brots.

La situació de les residències

112 residències d'avis, el 10,7 % de les 1.044 que hi ha a Catalunya, encara estaven ahir en una situació greu pel coronavirus, amb persones infectades i classificades amb el color vermell, segons dades facilitades pel Departament de Salut. Són 25 menys que fa una setmana. 142 geriàtrics (el 13,6 % del total), 23 més que la setmana passada, tenien avis contagiats i estaven en situació taronja, si bé són brots controlats. La majoria -790 residències, el 75,7 %- estaven en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font. A la Catalunya Central, del total del 96, n'hi havia 67 verdes, 18 taronges i 11 vermelles.