El Govern ha acordat que els catalans podran trencar el confinament municipal per poder anar a mítings electorals. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ho va confirmar aquest dimarts, adduint que així es preserva el dret a la participació política i argumentant, davant l'allau de crítiques que va rebre la mesura, que aquesta és una de les excepcions que figura en la declaració autoresponsable que la Generalitat obliga a firmar a les persones que han d'abandonar la població per alguna raó.

No obstant, poc després els partits del Govern, ERC i JxCat, han recomanat als ciutadans no trencar el confinament. ERC ho ha fet via Twitter a través de Sergi Sabrià, que ha remarcat que «reduir la mobilitat i el respecte al confinament són claus per reduir la corba i evitar contagis», i ha apuntat que Esquerra retransmetrà 'online' tots els actes de campanya per a gent que no visqui al municipi, «garantint així el dret a la participació política i evitant que se salti el confinament municipal».

Per la seva banda, Junts per Catalunya han emès un comunicat en el qual recomanen als catalans assistir només als mítings i actes electorals que se celebrin al seu municipi. «Junts per Catalunya recomana a la ciutadania i en especial als seus simpatitzants que no trenquin el confinament municipal i que només assisteixin als actes que se celebrin al seu municipi», es llegeix en el comunicat. El partit explica que en la campanya es prioritzaran els actes telemàtics i a través de les xarxes socials. I aquells que siguin presencials tindran aforament limitat.

L'anunci del Govern de permetre trencar el confinament per anar a mítings ha sigut molt criticat a certs sectors. Un d'ells, el de la cultura, que retreu a l'Executiu d'ERC-Junts que permetin la mobilitat per anar a actes polítics i no a actes culturals. «S'hauria de poder fer el mateix per anar al teatre i garantir el dret a la cultura, que és un bé essencial», ha defensat l'Associació d'Actors i Directors de Catalunya.