Antoni Vives, extinent d'alcaldia de Barcelona quan governava CiU, ha acceptat aquest dimecres dos anys de presó i d'inhabilitació per contractar irregularment un càrrec d'UDC per a una feina inexistent a l'empresa pública Barcelona Regional. Vives ha pactat amb la fiscalia la rebaixa de la pena demanada inicialment, de cinc anys per malversació, prevaricació i falsedat en document oficial. El pacte, que també inclou els altres dos acusats, consisteix en el pagament d'una multa, el retorn dels diners defraudats, un curs sobre ètica pública i no ingressar a presó, segons ha avançat 'El Periódico' i han confirmat fonts jurídiques a l'ACN. Vives també està investigat pel 'cas 3%' de finançament il·legal de CDC.

La fiscalia també acusa l'exalcalde de Cervelló Jesús Arévalo i l'exdirector general de Barcelona Regional Willy Müller. El fiscal considera que els tres es van conxorxar per crear, entre gener del 2012 i juny del 2015, quan CiU va deixar el consistori barceloní, un lloc de feina fictici a l'entitat pública per a Arévalo, pel qual va cobrar uns 155.000 euros.

Segons la fiscalia, Arévalo era arquitecte municipal funcionari de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat quan va concórrer a les eleccions de Cervelló per CiU i va ser elegit alcalde. El sou d'arquitecte era "molt superior" al d'alcalde, per la qual cosa "va sol·licitar del seu partit polític que fos contractat per l'administració -també en mans de la mateixa agrupació política- per així completar la remuneració anual".

L'escrit manté que Vives, president de Barcelona Regional, va contractar Arévalo "fictíciament" a Barcelona Regional en connivència amb l'altre acusat, l'aleshores director general de l'empresa pública Willy Müller. El fiscal acusa els tres implicats en la presumpta trama de subscriure un contracte "amb infracció grollera i conscient del deure d'actuar conforme a l'ordenament jurídic" i amb "perjudici econòmic evident per als interessos públics".

L'objecte del contracte era "l'assistència tècnica al projecte model urbà i metropolità de dispersió de contaminants", recorda el fiscal, amb una jornada de 40 hores setmanals, lloc de treball a la seu de Barcelona Regional i un sou de 34.000 euros bruts anuals. Però Arévalo no va participar en el projecte ni en cap altre.