L´Ajuntament de Solsona decretarà tres dies de dol oficial amb motiu de les víctimes de la covid-19 a la ciutat. La declaració es preveu aprovar pel Ple municipal en la sessió plenària que es celebrarà de forma telemàtica avui a les 9 del vespre, i entrarà en vigor demà fins al diumenge a la nit.

Tenint en compte l'entrada en vigor d'aquest dol oficial, durant aquests tres dies no es podran celebrar actes oficials, lúdics i festius i les banderes municipals onejaran a mig pal en record de les 28 persones que han mort durant les últimes quatre setmanes a causa del brot declarat a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona i de totes les altres que han perdut la vida des de l'inici de la pandèmia del coronavirus.

En aquesta línia, les formacions polítiques assistents a la reunió que l'Ajuntament va convocar ahir en motiu del repartiment de fanals durant la campanya electoral, van acordar no dur a terme actes electorals ni penjar cartells o fer-ne fotografies fins el proper dilluns, quan finalitzi el dol.

El redactat de la proposta d'acord recorda que des del 14 de gener passat les banderes onegen a mig pal i que, una vegada donat per eradicat el brot de la residència, tal com es va fer dos dies enrere, es considera que ara pertoca decretar el dol oficial a Solsona. «És de justícia manifestar de forma solemne el sentiment de l'Ajuntament de Solsona, en representació de la ciutat», va dir el consistori en un comunicat.

Més endavant, quan la situació sanitària ho permeti, el consistori preveu organitzar un acte institucional per retre homenatge a les víctimes de la covid-19 que ha patit la ciutat.