28 de gener de 2021
28.01.2021
Regió7

La Fundació Horitzó del Berguedà estrena mascaretes inspirades en obres d'art

Són higièniques reutilitzables i homolagables segons els estàndards quee stableix la normativa europea

27.01.2021 | 22:57
Charo Díez i Eva Sànchez

La Fundació Horitzo del Berguedà ha presentat una nova línia de mascaretes inspirades en obres del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Són higièniques reutilitzables i homolagables segons els estàndards quee stableix la normativa europea.

Hi ha cinc dissenys de mascaretes, cada una corresponent a una obra del MNAC: Flors amb fons blau, de Josep Gausachs, Poble esclaonat, de Joaquim mir, Fragment de teixit copte amb quadrúpede, amb autor anònim, Ram de roses i gessamí, de Francesc Lacoma i Fornícula i mur nord de Sant Esteve d'Andorra, del mestre d'aquesta esglèsia del Principat d'Andorra. A partir d'aquest dimecres ja es poden comprar a la Botiga de la Manela de la Plaça Sant Pere, i tenen un cost de 10 euros.

El Grup Horitzó va aconseguir el teixit gràcies a la col·laboració de dues empreses, una de les quals la berguedana Marina Tèxtil. La directora de la Fundació, Eva Sánchez, ha destacat l'esforç d'aquestes empreses per realitzar un teixit que compleixi amb la normativa, i ha lamentat que es posin totes les màscaretes de roba en un mateix sac.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook