El Govern de Portugal ha anunciat el tancament de la seva frontera amb Espanya a partir d'aquest divendres i durant dues setmanes per evitar l'expansió dels contagis per la covid-19. El ministre de l'Administració Interna de Portugal, Eduardo Cabrita, ha explicat la mesura en un debat aquest dijous sobre la renovació de l'estat d'emergència a l'Assamblea de la República, segons recull la cadena portuguesa RTP. La decisió ha comptat amb el suport dels principals partits polítics del país.

El primer ministre portuguès, António Costa, va admetre aquest dimecres en una entrevista que la situació a Portugal està "molt malament" i que ja encadenen "un número dramàtic" de morts.

Per ara, Portugal és el país de la Unió Europea amb la pitjor incidència, superant els 1.400 casos per cada 100.000 habitants, segons dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

El ministre d'Interior portugès, Eduardo Cabrita, ha dit en una roda de premsa aquest dijous que "cal defensar l'acció coordinada i no prendre mesures unilaterals", tot i que ha justificat que "si es prenen mesures prioritàries i excepcionals han de ser per salvaguardar la salut i, alhora, han de garantir el mercat intern".

Cabrita ha assegurat que "s'han de prendre mesures en pro de la salut en països que tinguin nivells de covid-19 molt alts", com és el cas de Portugal. A més, ha afegit que tenen una "bona relació amb Espanya" amb relació a les fronteres.

Al seu torn, la comissària d'Interior, Ylva Johansson, ha apuntat que tots els estats membres estan d'acord en "desencoratjar els viatges no essencials" perquè "la situació és realment molt dificil i cal parar el virus, sobretot les variants". En aquest sentit, ha dit que cal "fer mesures específiques pels països que tenen la variant del virus".